Aluminiumlegering en Glasvezel

Aluminiumlegering en glasvezel zijn momenteel de meest gebruikte producten voor het vervaardigen van boten. Ze hebben de volgende eigenschappen:

 

1. Exploitatiekosten: onder gelijke omvang en structurele sterkte heeft een aluminiumboot slechts de helft van het gewicht van een glasvezelboot. Hierdoor is een aluminiumboot een stuk zuiniger qua brandstofverbruik.

 

2. Hantering en stabiliteit: door de lichtheid van de aluminiumboot presteert deze relatief goed qua wendbaarheid en hantering.

 

3. Uiterlijk en zeewaardigheid: behalve de met aluminiumlegering vervaardigde Morningstar Boats, zijn aluminiumboten over het algemeen stuk voor stuk door middel van lassen of met klinknagels in elkaar gezet. Hierdoor kunnen ze niet aan de vloeibaarheid en het uiterlijk van een glasvezelboot tippen. De buitengewone vloeibaarheid en het mooie uiterlijk van een glasvezelboot komt doordat de glasvezel naar elke gewenste bootvorm kan worden gevormd, waarop de stukken glasvezel met lijm aan elkaar worden vastgelijmd. Door de grote plasticiteit van glasvezel, is een glasvezelboot veel zeewaardiger dan een traditionele aluminiumboot. Echter, dankzij het benutten van metaalvormingstechniek kan de nieuwe generatie aluminiumboten net zo mooi en zeewaardig zijn als een glasvezelboot.

 

4. Mobiliteit: aangezien er een beperkt aantal ligplaatsen en aanmeerplekken op het water is, en de onderhoudskosten hoog zijn en de eisen van motorboten zijn gestegen, worden boten steeds vaker op het land gestald en worden ze met een aanhangwagen naar de vaarplek gereden. Doordat aluminiumboten veel lichter zijn, gaan deze veel gemakkelijker in en uit het water dan een glasvezelboot en zijn zij ook veel gemakkelijker te trekken.

 

5. Onderhoudskosten: de aluminiumlegering heeft een corrosiebestendige laag tegen het blootstellen van het oppervlak aan de lucht. Dit geeft de aluminiumlegering een bepaald zelfherstellend vermogen. Normale botsingen of krassen behoeven geen speciale zorg of herstelwerkzaamheden. De verflaag op de aluminium romp is niet aangebracht om het aluminium te beschermen, maar is voor de sier. Ter vergelijking, een glasvezelboot behoeft wel goede zorg en bescherming.

 

6. Levensduur: Aluminiumboten hebben nog een langere levensduur dan glasvezelboten. Aangezien glasvezelboten minder lang mee gaan en beschadigingen binnenin moeilijk van buitenaf zijn te zien, kennen geavanceerde landen, waaronder Taiwan, een leeftijdsgrens op het importeren van glasvezelboten, hetgeen niet geldt voor aluminiumboten.

 

7. Milieubescherming: Aluminiumlegering kan geheel gerecycled worden en kan dan per kilo verkocht worden, hetgeen gunstig is voor mens en natuur. Aangezien glasvezel niet gerecycled kan worden, dient de eigenaar tegen betaling de boot te laten slopen, als deze niet meer kan worden gebruikt. Op dit moment kan het met ander afval worden begraven of gemalen worden tot poeder en dan met asfalt worden gemengd voor de wegenbouw.

 

8. Tweedehands prijs: doordat onderhoud eenvoudig is, de levensduur lang is en schades gemakkelijk kunnen worden opgemerkt, is de waardevermindering van een aluminiumboot relatief gering. De tweedehands prijs is hoger dan die van een glasvezelboot.

 

Aluminiumlegeringen zijn in principe onder te verdelen in 7 soorten. De zeewaterbestendige series 5000 en 6000 zijn internationaal goedgekeurd om te worden gebruikt voor marineschepen. De andere soorten, bijvoorbeeld de series 2000 en 3000 gebruikt voor ramen, zijn door hun gebrek aan weerbestendigheid en zouttolerantie verboden om te worden gebruikt voor schepen die in contact komen met zeewater.

 

Wereldwijd

Vietnam

Thailand

Taiwan

Zuid-Afrika

Maleisië

Japan

Hoofdpagina

Copyright © Cadcam Marine Pty. Ltd. All Rights Reserved