Aluminiumlegering 5083

Dit soort verwering- en corrosie-bestendige legering is de sterkste van de aluminiumlegeringen zonder warmtebehandeling en wordt voor vele handelsschepen en marineschepen over de hele wereld gebruikt

De verandering van treksterkte na het lassen van elke soort aluminiumlegering

Lassterkte

basale legeringsterkte

Duizend pond per vierkante inch

Unit:ksi

De hoofdstructuur van de door ons bedrijf gebouwde schepen uit de Morningstar serie, de romp, de kiel en het frame, zijn allemaal vervaardigd met Aluminiumlegering 5083 die ook gebruikt wordt op zeeschepen.

 

De kleine boten die in vergelijkbare groottes op de markt zijn, zijn allemaal vervaardigd met aluminiumlegering 5052. Het vormingsproces van 5052 is eenvoudiger, maar de treksterkte en de vloeigrens van 5083 is vijf maal groter. (Volgens de gegevens van de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa: [1])

 

De treksterkte is de maximale spanning die een materiaal kan verdragen voordat het breekt. De vloeigrens is de kracht van het materiaal dat weerstand biedt tegen vervorming door micro-plasticiteit. Als deze grens wordt overschreden, dan kan het materiaal niet meer terugkeren naar zijn originele toestand en heeft er blijvende vervorming opgetreden.

Om een concreet voorbeeld te geven, wanneer aluminiumlegering 5083 wordt gebruikt als hoofdbestanddeel voor de boot, en de dikte en andere omstandigheden gelijk zijn, dan kan de boot tijdens een botsing een veel grotere druk ondergaan dan boten met het hoofdbestanddeel glasvezel, staal of aluminiumlegering 5052 en zal zij niet scheuren of vervormen.

 

5083 is tevens zeer goed lasbaar. Volgens ESAB (een internationaal gerenommeerde producent van lasapparatuur) verliest 5083, vergeleken met andere aluminiumlegeringen, slecht 7% van zijn treksterkte in de buurt van de gelaste plek, terwijl 5052 19-36% verliest. [2]  Bij de legering 6061 met warmtebehandeling kan er een verlies geleden worden van ongeveer 80% aan treksterkte in de buurt van de door het lassen verhitte plek. [3]

 

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het vormen van metaal, het installeren van apparatuur en aanzienlijke R&D, waardoor wij beschikken over een hogere vakbekwaamheid vergeleken met kleinschaligere fabrikanten of fabrikanten die nieuw zijn op dit terrein, en wij zijn in staat om legeringsmaterialen met hogere specificaties te gebruiken die moeilijker zijn qua behandeling en vorming.

 

Indien nodig kunnen wij een gecertificeerd document leveren voor het voor de romp gebruikte aluminiummateriaal DNV (Det Norske Veritas).

Referentiemateriaal:

[1] Het Amerikaanse Alcoa: dikke en dunne platen (zie:www.alcoa.com)

[2] ESAB - hoe lassen de omliggende door warmte beïnvloede zone (HAZ) beïnvloedt (zie:www.esabna.com)

[3] Wikipedia: Aluminiumlegering 6061 (zie Engelse wikipedia: 6061 Aluminium Alloy: www.wikipedia.org)

Wereldwijd

Vietnam

Thailand

Taiwan

Zuid-Afrika

Maleisië

Japan

Hoofdpagina

Copyright © Cadcam Marine Pty. Ltd. All Rights Reserved