Kapal aloi aluminium Hydro Hull

Mempunyai sifat ringan dan tahan lasak seperti kapal aloi aluminium serta reka bentuk yang cantik seperti kapal gentian kaca.

Hydro Hull merupakan aluminium revolusioner dengan gabungan dan integrasi teknologi tradisional acuan, teknologi pembinaan kapal, analisis dan teknologi digital moden. Perbezaan paling besar antara badan kapal Hynix dengan badan kapal aluminium konvensional adalah ia mengekalkan sifat aluminium yang ringan dan tahan lasak, serta mempunyai reka bentuk yang kemas dan sifat hydromechanic gentian kaca.

 

Contohnya, struktur bahagian bawah shell Hydro Hull merupakan aloi aluminium gred marin dan dibentuk di bawah ribuan tan tekanan. Ia mempunyai bow-to-arf reverse chine, ruangan plat menegak (strake) serta multi-sudut balas serong (variable deadrise). Kelengkapan ini bukan saja dapat meningkatkan kestabilan kapal, keupayaan untuk memotong gelombang, kecekapan belayar dan keselesaan, tetapi juga telah meningkatkan kekuatan struktur bahagian bawah kapal.

 

Idea yang sama juga digunakan untuk membuat bahagian kelompang kapal dan dek tegas. Akhir sekali, kepingan logam ini akan dikimpal dengan robot kimpalan, memberikan kapal Hydro Hull yang mempunyai ketegangan yang kuat.

 

Teknologi mengimpal syarikat kita yang kos efektif dengan menggabungkan panel sisi dan struktur papan bersama dapat mengurangkan kebanyakan kecacatan yang boleh berlaku dalam kaedah pembinaan tradisional.

Konvensional

Hydro Hull

Baru VS Lama

Sejak dulu, rekaan bentuk kapal yang rumit serta memenuhi syarat hydromechanics hanya boleh didapati di badan kapal yang berasaskan aluminium dan badan kapal logam yang lain. Tertakluk kepada undang-undang buruh, hanyan permukaan yang boleh dibangukkan boleh digunakan untuk pembentukkan badan kapal.

 

Syarikat kita mempunyai dekad pengalaman dalam pembentukan logam, kebolehan untuk mengatasi pelbagai masalah teknikal, serta dapat mempersembahkan kapal yang berkualiti tinggi. Hydro Hull mempunyai ciri-ciri seperti penampilan yang kemas dan ringan.

Antarabangsa

Vietnam

Thailand

Taiwan

Afrika Selatan

Belanda

Jepun

Terkini

Copyright © Cadcam Marine Pty. Ltd. All Rights Reserved